Oldeholtpade 1 probleemloos langs HHCOMBI

Vandaag stond op Sportpark Olpae de thuiswedstrijd tegen HHCombi op het programma. De fysiek spelende laagvlieger maakte het de blauw-hemden in de heenwedstrijd behoorlijk lastig. Het uitduel eindigde destijds in een 2-3 overwinning voor het “Hoekstra team”.

Vandaag was de basisopstelling iets anders dan verwacht. Mede door te laat komen van anderen mochten A-junioren Mike Maatman en Bart Halsema starten in de basis. In de voorgaande 22 competitie duels heeft Oldeholtpade al 99 keer weten te scoren. Vandaag was de kans dat de 100 competitiedoelpunten gehaald kon worden.

Al na dik 5 minuten spelen kwamen de blauwhemden op voorsprong toen een verdediger van de gasten een voorzet van Bart Halsema bij de tweede paal in eigen doel werkte, dit betekende het 100e competitie doelpunt voor Oldeholtpade. Na ongeveer 20 minuten was het Wilco Elshof die voor de 2-0 zorgde. De spits die zich eerst vastliep op een verdediger maar uiteindelijk de bal opnieuw veroverde, zich vrijspeelde in de zestienmeter en de keeper verschalkte in de lange hoek. Vlak na de 2-0 moest Johan Ziel noodgedwongen vervangen worden. In zijn plaats kwam Rudie de Vries binnen de lijnen. Bastiaan Schonewille hield zijn doel nog knap schoon met een goede redding in een 1-op-1 situatie. Vlak voor de pauze kwamen de gasten toch terug in de wedstrijd toen Jesper Hendriks uit een hoekschop van dicht bij raak schoot. Echter zorgde Jelmer Dijkstra er voor dat het verschil nog voor de pauze weer twee werd. Volledig vrijstaand bij de tweede paal kon de spits zijn 19e competitiedoelpunt binnen knikken uit een vrije trap van Tijn Bokma.

In de tweede helft bleven de mannen van trainer Klaas Jongsma de bovenliggende partij en wisten de score verder op te voeren. Als de mannen wat beter met de kansen om waren gegaan had de score nog hoger kunnen uitvallen. Al moest Bastiaan Schonewille ook nog enkele keren handelend optreden. Wilco Elshof bracht een kwartier na rust de stand op 4-1. De aanvaller kwam vanaf links naar binnen en schoot hard raak. Een scherpe vrijde trap van Peter de Vries was de keeper te machtig, 5-1 Uiteindelijk bepaalde Wilco Elshof in de 90e minuut met een identieke actie de stand op 6-1.

Een eenvoudige overwinning voor het “Hoekstra-team” dat vandaag niet het best voetbal hoefde te laten zien om de 3 punten veilig te stellen. Met nog 3 wedstrijden te gaan heeft Oldeholtpade nog steeds 3 punten voorsprong op naaste belager TLC, dat dit weekend de lastige uitwedstrijd bij FC Fochteloo met 0-2 wist te winnen. Volgende week volgt de uitwedstrijd tegen Oosterstreek. Oldeholtpade heeft op sportpark de Klaverweide iets recht te zetten. De thuiswedstrijd tegen Oosterstreek werd met 2-3 verloren, tevens de enige verliespartij voor de blauw-hemden dit seizoen.