Oldeholtpade 1 verspeeld direct kampioenschap

Vandaag moest het dan gebeuren voor Oldeholtpade, voor het eerst sinds lange tijd weer eens kampioen worden en daarmee promotie naar de 4e klasse afdwingen. Bij winst of gelijkspel tegen FC Amboina is Oldeholtpade zeker van het kampioenschap. Als Oldeholtpade verliest en TLC thuis wint tegen Sport Vereent zal een onderlinge beslissingswedstrijd op neutraal terrein het kampioenschap beslissen.
Het “Hoekstra-team” kon rekenen op veel support vandaag, want er gingen maar liefst twee bussen richting Assen. Vlak na 12.00 uur vertrok de bus met selectie, staf en iedereen die daar bij hoorde richting Assen. Rond 13.00 vertrok ook de supporters bus naar Assen. Veel mensen wilden graag getuige zijn van een mooie dag voor alles en iedereen die Oldeholtpade een warm hart toedraagt.
De heenwedstrijd eindigde in een eenvoudige 7-0 overwinning voor de stellingwervers. In die wedstrijd was Amboina niet compleet dus het was vandaag afwachten hoe sterk de gastheren waren. Een makkelijke dag zal het niet worden, alleen al door de druk die op z’n wedstrijd staat.
Op een afgeladen, zonnig en sfeervol sportpark werd er vlak na half 3 afgetrapt. Het was direct duidelijk dat dit geen makkelijk middag ging worden. In de openingsfase was het zoeken voor beide ploegen. Oldeholtpade kreeg de eerste kans na goed doorzetten van Jelmer Dijkstra rolde de bal langzaam voorbij de tweede paal waar Wilco Elshof net niet kon intikken. Aan de andere kant was het waken voor snelle uitvallen van de gastheren. Een mooie combinatie tussen Joshua van Weperen en Peter de Vries leverde nog gevaar op. Een goed schot van Jelmer Dijkstra werd gekeerd door de doelman. Ook was een voorzet van Wilco Elshof net te hard voor Peter de Vries. Amboina kreeg enkele schiet kansjes, maar de verdediging stond goed op te letten. Vlak voor de pauze wisselde trainer Jongsma Arjan Mendel voor Bart Halsema. Dezelfde Halsema leed ongelukkig balverlies waardoor Amboina kon counteren. Uit eindelijk kwam de bal voor de voeten van Reind Ziengs, die de bal over Schonewille in het doel wist te krijgen(1-0).

In de tweede helft moest Oldeholtpade komen. Dit deed het dan ook direct vanaf de aftrap werd er vol druk gezet op de defensie van de gastheren. Ook het meegereisde publiek ging achter de ploeg staan. Na ongeveer 10 minuten viel dan de gelijkmaker. Een goede aanval over meerdere schijven belande bij Van Weperen, die hard en laag via de binnenkant van de paal binnen schoot (1-1). Twee minuten later kon Wilco Elshof Oldeholtpade op rozen schieten, maar de spits schoot naast in een 1-op-1 situatie. Weer vijf minuten later keek Oldeholtpade opnieuw tegen een achterstand aan. Een aanval over de rechterkant werd in eerste instantie nog knap gekeerd door Schonewille. De bal werd opnieuw ingebracht en in een knullige situatie belande de bal in het doel (2-1). Nu moest Oldeholtpade opnieuw vol aanzetten op jacht naar de gelijkmaker. Een goede voorzet van Rudie de Vries werd ternauwernood gekeerd door de doelman. Aan de andere kan een vlijm scherp counter, uit een goede voorzet vanaf rechts kopte Reind Ziengs de bal knap tegen de touwen. Zo leek Oldeholtpade verslagen. Een penalty bracht de hoop terug bij Oldeholtpade, deze werd benut door Peter de Vries (3-2). Oldeholtpade nam alle risico`s, maar in de laatste seconden van de wedstrijd werd het nog 4-2 voor de mannen uit Assen. Een goede prestatie van Amboina, dat een goede wedstrijd speelde en een zeer teleurstellende middag voor alles en iedereen met een blauw hart.
MAAR NOG NIKS IS BESLIST. Het kampioenschap van de 5e klasse C wordt komende donderdag 18 mei op neutraal terrein beslist in een rechtstreeks duel met concurrent TLC, want de Groningers wisten te winnen van Sport Vereent en zijn op een gelijk aantal punten gekomen.
Komt allen Oldeholtpade naar het kampioenschap schreeuwen. Donderdag 18 mei om 19.30 uur op sportpark Oostenburg van DIO in Oosterwolde gaat de beslissing vallen.