Oldeholtpade 1 wint eerste nacompetitiewedstrijd van Bareveld

OLDEHOLTPADE – Op een warme zondag middag moest Oldeholtpade zich herpakken na de verloren kampioenswedstrijd tegen TLC van afgelopen donderdag. Het verlies(2-0 red.) was niet het enige, ook hielt de ploeg van trainer Jongsma enkele blessures over aan de felle strijd met de Groningers. Hierdoor werd er vandaag gestart met 2 A-junioren in de basis elf en drie op de bank. Ook mocht Tom de Groot weer eens zijn opwachting maken in het 1e elftal na lange periode van blessures.

Bareveld, dat derde geworden is in de 5e klasse F en op basis van de ranglijst een periodetitel had bemachtigd, was een onbekende tegenstander voor Oldeholtpade. Het was dus afwachten hoe de verhoudingen zouden liggen. De gasten kwamen met een grote bus naar sportpark Olpae die vol zat met gezellige aanhang, die lang aan de bar bleven hangen. Uiteindelijk werd Bareveld met 5-2 verslagen door Oldeholtpade(doelpunten, Wilco Elshof 4x en Jelmer Dijkstra). Hiermee heeft het “Hoekstra-team” heeft een grote stap gezet om alsnog promotie naar de 4e klasse af te dwingen.
In de beginfase was het nog wat aftasten van beide kanten, maar na ongeveer 10 minuten leek het er op dat Oldeholtpade in het zadel werd geholpen. Een corner van Arjan Mendel belandde op de hand van Rick van der Veen en de bal ging op de stip. Helaas kon werd de strafschop van Peter de Vries goed gekeerd door de 45 jarige Adrie Lamain, keeper van de gasten, en zo bleef het 0-0. Aan de andere kant waren er ook enkele kansjes, maar Arjen de Haan werd niet echt in gevaar gebracht. Na een krap half uur spelen kwam het “Hoekstra-team” op voorsprong door een doelpunt van spits Wilco Elshof. Hij wurmde zich langs zijn tegenstander en schoot de bal goed binnen. Vrij snel na de 1-0 viel ook de 2-0 voor Oldeholtpade. Een vrije trap op 20 meter werd door Elshof over de muur in de kruising geschoten. Nog voor de pauze werd het ook nog 3-0 voor de blauw-hemden. Opnieuw was het Wilco Elshof die door de defensie van Bareveld brak. De spits legde prima af op zijn collega-spits Jelmer Dijkstra en hij schot de bal tegen de touwen.
Na de pauze was het zaak om geen tegendoelpunten te krijgen voor de mannen Jongsma, dit lukte de ploeg uiteindelijke niet. Oldeholtpade kwam wel goed uit de start blokken de tweede helft en hiermee dwong het kansen af om de score op te voeren. Opnieuw was het Wilco Elshof die scoorde en hiermee zijn derde van de middag maakte. De spits kwam goed de zestien meter binnen en liet de doelman kansloos met een harde schuiver in de korte hoek. Ook ontstonden er enkele kansen voor de gasten, waar onder een geweldig schot dat richting de kruising ging. Met een geweldig safe kon A-junior keeper Arjen de Haan de bal op het laatste moment nog redden. Naar mate de 2e helft vorderde hadden de blauw-hemden meer overtredingen nodig om de vlugge voorwaartsen van de gasten af te stoppen. Met nog een kwartier te spelen haalde een speler van Bareveld, dat zichtbaar geïrriteerd was, Wilco Elshof hard onderuit. De speler kreeg hiervoor zijn tweede gele kaart en kon dus inrukken. Vlak daarna maakte Elshof nog zijn vierde van de middag en vierde dit uitbundig met het publiek(5-0). Uiteindelijk moest Oldeholtpade zich schamen voor de 2 tegendoelpunten die het nog kreeg. Bareveld dat dus met 10 man speelde, scoorde nog 2x uit een standaard situatie. De gasten profiteerden maximaal van de onoplettendheden achterin bij Oldeholtpade. Doelpunten aan de kant van Bareveld kwamen van René Huizing en Chris Bijl.
Aankomende donderdag speelt Oldeholtpade de uitwedstrijd in Bareveld. Op deze Hemelvaartsdag zal de wedstrijd starten om 14.00 uur. Allemaal de koppen omhoog en de borst vooruit want promotie ligt binnen handbereik. Komt allen onze jongens steunen en pak de auto richting Bareveld!

23-11-2017