Oldeholtpade 1 promoveert naar de 4e klasse!!

BAREVELD - Vandaag moest het dan eindelijk gebeuren voor Oldeholtpade, voor het eerst sinds lange tijd (voor het laatst in seizoen 2001/2002) promotie naar de 4e klasse afdwingen. Het “Hoekstra-team” moest op deze hemelvaartsmiddag op bezoek bij V.V. Bareveld. Voor de return van de nacompetitie. De eerste wedstrijd was afgelopen zondag met 5-2 gewonnen, dus de uitgangspositie was erg goed. Oldeholtpade maakte het zichzelf deze middag onnodig lastig. De blauwhemden kwamen twee keer op achterstand, maar toonden veerkracht en trokken de stand ook twee keer weer gelijk. Hierdoor eindigde deze wedstrijd in 2-2 en promoveert V.V. Oldeholtpade naar de 4e klasse! De doelpuntenmakers aan Oldeholtpadezijde deze middag waren Peter de Vries en Wilco Elshof.

Op een sfeervol sportpark in Bareveld, met z’n 250 bezoekers, werd er op deze warme middag om 14.00 uur afgetrapt. In de beginfase werd duidelijk dat de thuisclub er nog wel een beetje geloof in had, want de gastheren speelden fel en wonnen in deze fase ook de meeste duels. Na ruim tien minuten kwam Bareveld op voorsprong toen Niels van der Laan met een lage schuiver doelman Bastiaan Schonewille wist te passeren(1-0). Hierna kreeg de thuisploeg nog enkele kansjes om de score te verdubbelen. Maar halverwege de eerste helft nam het “Hoekstra-team” het heft in handen. Aanvankelijk stond de doelman eerst succes nog in de weg voor de mannen van trainer Klaas Jongsma, maar vlak voor rust viel de tot dan toe verdiende gelijkmaker voor de blauwhemden. Peter de Vries kreeg de bal aangespeeld in de zestienmeter, kapte zijn tegenstander ui en schoot met links de bal onhoudbaar in de bovenhoek (1-1). Een uiterst belangrijk doelpunt, dat voor veel opluchting zorgde bij iedereen van Oldeholtpade.
In de tweede helft kon het “Hoekstra-team” niet weer het initiatief in handen krijgen en werd het spel steeds slordiger. Na dik een uur spelen kwam de thuisploeg weer op voorsprong en was het geloof in een wonder bij de thuisclub toch weer terug(2-1). Dit keer was het Jasper Kluin die Schonewille wist te passeren. A-junior Mike Maatman, die ongeveer 4 wedstrijden per week moet spelen (A’s spelen ook nacompetitie) werd vervangen door Tijn Bokma. De mannen van Jongsma kregen het niet voor elkaar om de bal wat langer in de ploeg te houden en moesten daarom steeds verder achteruit. Het was echter aan keeper Schonewille te danken dat Bareveld niet nog een keer scoorde. De goalie pakte met een geweldige reflex een bal prachtig uit de bovenhoek, waar het publiek de bal al binnen zag gaan. Arjan Mendel en Tom de Groot werden 10 minuten voor tijd vervangen door Bart Halsema en Michiel Jonker. Bareveld nam gedurende tweede helft steeds meer risico’s achterin, waardoor er veel ruimte ontstond voor de snelle aanvallers van Oldeholtpade. Vlak voor tijd belande de bal bij Wilco Elshof en hij kon alleen op de doelman af. Elshof ronde uitstekend af en maakte aan alle illusies van de gastheren een einde. Even hierna floot de scheidsrechter af en kon het feest beginnen! Hierbij werd trainer Jongsma in de vaart langs het sportpark gegooid, waarna de volledige selectie volgde.
Wij willen V.V. Bareveld bedanken voor de gastvrije ontvangst, lekkere hamburgers en koude bier! Uiteraard wensen wij jullie veel succes in de 2e nacompetitie ronde. Uiteindelijk zijn alle kanshebbers op promotie uit de 5e klasse C al in de eerste nacompetitieronde gepromoveerd naar de 4e klasse. Hierbij feliciteren wij ook Terschelling en BEW met de behaalde promotie. Ook willen wij als Na een lang seizoen met bijna 40 wedstrijden voor het “Hoekstra-team” heeft het de promotie naar de 4e klasse volledig verdiend. Op na een mooie zomer en een goede voorbereiding op het volgend seizoen.

23-11-2017