Meisjes onder 15 worden 2e in bekerfinale

Zaterdag speelden de meisjes van MO15 de bekerfinale van district Noord in Emmen.
Om 11 uur 's ochtends vertrok het hele gezelschap (spelers en aanhang) met een bus naar Emmen.
De eerste wedstrijd moesten de meiden aantreden tegen Muntendam.
Een onbekende tegenstander, maar al vrij snel werd duidelijk dat het tegen deze tegenstander "wel moest kunnen".
Dat bleek ook wel, want ver uit de meeste kansen waren voor Oldeholtpade dat ook verdiend won(1-0) al was de score wel wat aan de magere kant.
De tweede wedstrijd was tegen een oude bekende, nl De Swech.
Tegen dit team had Oldeholtpade in de najaarsreeks twee keer gespeeld, 1x gewonnen en 1x verloren.
In de eerste helft had Oldeholtpade windvoordeel en kreeg ook de beste kansen, maar de keepster van De Sweach stond geweldig te keepen en hield alles tegen.
In het tweede gedeelte was De Sweach sterker en wist wel een van de kansen te benutten, waardoor de meiden van Oldeholtpade op jacht moesten naar de gelijkmaker.
Dit lukte helaas niet meer en zo moest de laatste wedstrijd gewonnen worden om nog winnaar te kunnen worden van de finale.
Die laatste wedstrijd was tegen Rolder Boys en winst was dus noodzakelijk.
De eerste helft liep ook volgens plan, Oldeholtpade was de betere en kwam ook verdiend op voorsprong(1-0).
Hierna kwamen er nog meer kansen om de voorsprong uit te bereiden, maar het bleef 1-0.
In de tweede helft was er aanvankelijk niets aan de hand tot vlak voor tijd Rolder Boys een vrije trap kreeg op zo'n vijftien meter van het doel.
De speelster van Rolder Boys schoot de bal mede gedragen door de wind kiezelhard in het doel (1-1).
Een enorme domper voor Oldeholtpade, dat nu op jacht moest naar de winnende treffer.Maar die winnende treffer kwam er helaas niet meer en zo werd Oldeholtpade MO15 tweede.Toch kan het team van Johnny v.d Horst, Marianne Robben en Alie Bakker tevreden terug kijken op deze prachtige dag en mogen we als club trots zijn op het meidenteam.

23-11-2017