Oldeholtpade 1 pakt eerste winst van de competitie

Het "Hoekstra-team" heeft zondagmiddag zijn eerste drie punten binnen gesleept tegen Old Forward (4-2).
In een wedstrijd waarin niet goed gevoetbald werd, maar waarin beide teams met heel veel inzet speelden bleven de punten terecht in Oldeholtpade.

Beide teams speelden vol op de aanval en dat zorgde er voor dat het spel over en weer ging.
Het "Hoekstra-team" kwam na zo'n 25 minuten op voorsprong toen Wilco Elshof de bal prima verlengde op Jelmer Dijkstra die het koeltjes afmaakte (1-0).
Hierna kwamen de gasten ook enkele keren gevaarlijk voor het doel van Oldeholtpade via met name Jacob Room, maar gescoord werd er niet.
Zo'n tien minuten voor rust verdubbelde het "Hoekstra-team" de voorsprong toen Wilco Elshof alleen op het doel af kon en de bal breed legde op de mee gelopen Jelmer Dijkstra die zijn tweede treffer maakte (2-0).
Echter binnen een minuut was het al weer 2-1 toen Old Forward uit een hoekschop wist te scoren, waarbij keeper Arjen de Haan gehinderd leek te worden ,maar de scheidsrechter vond van niet.
Vlak voor rust was de marge toch weer twee toen Wilco Elshof de keeper tegendraads passeerde na prima voorbereidend werk van Peter de Vries (3-1).
Na de pauze bleef het spelbeeld hetzelfde, het spel ging heen en weer en van goed voetbal was nauwelijks sprake.
Toch kwamen de mannen van trainer Jongsma op 4-1 toen Wilco Elshof profiteerde van mistasten achterin bij Old Forward en leek de wedstrijd gespeeld.
Echter de gasten uit Wilhelminaoord gaven niet op en stroopten nog een keer de mouwen op en bleven gaan voor een goed resultaat.
Een klein kwartier voor tijd kwam Old Forward op 4-2 na een prachtige pegel van Jacob Room en nam de onzekerheid toch wat toe bij het "Hoekstra-team".
Old Forward nam hierna veel risico's en dat leverde veel ruimte en kansen op voor Oldeholtpade, maar de verlossende vijfde treffer kwam er niet meer.
Al met al een mooie overwinning voor het "Hoekstra-team" dat volgende week weer thuis speelt en dan Oranje Zwart ontvangt.

23-11-2017