Oldeholtpade 1 pakt de volle winst in De Wijk

Het "Hoekstra-team" heeft vanmiddag de uitwedstrijd tegen Wacker uit de Wijk met 1-3 gewonnen.
Aangezien het hoofdveld wegens de overvloedige regenval niet goed genoeg bleek werd er gespeeld op het tweede veld.

In de eerste fase van de eerste helft zat het "Hoekstra-team" niet goed in de wedstrijd en was de thuisclub sterker.
Wacker hanteerde veel de lange bal en kreeg in die fase ook enkele goede kansen.
De thuisclub kwam dan ook verdiend op voorsprong toen er uit een hoekschop werd gescoord (1-0)
Oldeholtpade kwam er maar moeilijk uit, maar na ruim een half uur spelen kwam men toch vanuit het niets op gelijke hoogte.
Jelmer Dijkstra speelde Wilco Elshof goed in en die draaide bij zijn tegenstander weg en schoot met links in de uiterste hoek (1-1).
Na deze treffer veranderde het spelbeeld volledig en waren de mannen van trainer Jongsma ineens baas op het veld.
Er werd af en toe prima gecombineerd en op slag van rust kwam het "Hoekstra-team" verdiend op voorsprong.
Uit een prima genomen hoekschop van Peter de Vries knikte Jelmer Dijkstra prachtig raak (1-2).
In de rust moesten de geblesseerde Joshua van Weperen en Jelmer Dijkstra vervangen worden, Bart Halsema en Arjan Mendel waren hun vervangers.
In de tweede helft was het toch weer de thuisclub die met lange ballen de verdediging van Oldeholtpade onder druk probeerde te zetten, maar de verdediging bleef redelijk makkelijk overeind.
In de counter kreeg het "Hoekstra-team" ook enkele mogelijkheden, maar de verlossende derde treffer bleef nog uit al was Wilco Elshof dichtbij nadat hij prima was vrijgespeeld door Peter de Vries maar op de doelman stuitte.
In de slotfase brak Wilco Elshof door en kreeg de bal wat gelukkig mee na een botsing met de ver uit zijn doel zijnde doelman van Wacker en schoot de bal tergend langzaam van grote afstand in het lege doel (1-3).
Een prima overwinning voor het "Hoekstra-team" dat nu op een prima 5e plaats staat.
Volgende week ontvangt Oldeholtpade thuis BEW uit Vledder.

23-11-2017