Oldeholtpade 1 gedeeld koploper na zege op VENO

Het "Hoekstra-team" heeft vanmiddag door een overwinning op koploper VENO de koppositie van het team uit Vollenhove overgenomen op doelgemiddelde.
Direct vanaf het beginsignaal lieten beide teams zien dat ze voor de overwinning wilden gaan.

Zowel de blauwhemden als VENO kregen in de beginfase enkele goede kansen.
VENO hield duidelijk wel rekening met de reputatie van Oldeholtpade dat makkelijk scoort, want consequent hield de ploeg uit VENO minimaal vier man achterin.
De beide spitsen Wilco Elshof en Bart Halsema werden kort gedekt, maar toch wist Elshof de score te openen.
Na een goede pass van Lennart Spitzen werd Bart Halsema vrij gespeeld en die gaf een prima voorzet op Wilco Elshof die prima afmaakte (1-0).
Vlak voor rust kregen de gasten nog een hele beste kans, maar de goed teruggelegde bal vanaf links kon door de inglijdende spits van VENO net niet afgemaakt worden.
In de tweede helft kwamen de gasten duidelijk beter uit de kleedkamer en moesten de mannen van trainer Jongsma terug in de eigen verdediging.
Maar toch, uit het niets verdubbelde het "Hoekstra-team" de voorsprong, toen een slecht verwerkte corner door Bart Halsema werd opgepikt en Halsema raak schoot (2-0).
Het moet gezegd dat na deze tegenslag de gasten bleven geloven in een goed resultaat en met goed voetbal het initiatief weer namen in de wedstrijd.
De aansluitingstreffer was dan ook verdiend en hiermee de spanning weer helemaal terug (2-1).
Maar nadat de doelman van VENO bij een corner een inzet niet goed verwerkte en Harmen Schaap er als de kippen bij was om binnen te tikken was het enkele minuten na de aansluitingstreffer toch alweer 3-1.
En niet veel later werd het zelfs 4-1 toen Wilco Elshof alleen voor de keeper werd gezet en prachtig afmaakte met een wippertje (4-1).
Een ongekende weelde voor het "Hoekstra-team" dat echter niet achterover kon leunen, want de ploeg uit Vollenhove bleef ook hierna geloven in een goed resultaat.
En terecht, want ik het laatste kwartier kwamen de gasten ook daadwerkelijk terug in de wedstrijd.
Eerst kregen de gasten een terechte strafschop na een overtreding van doelman Bastiaan Schonewille en enkele minuten daarna werd het zelfs 4-3 toen de spits van VENO met wat geluk scoorde.
Maar weer was de spanning van korte duur, want wie anders dan Wilco Elshof besliste even daarna de wedstrijd.
Bart Halsema gaf een prima bal op Elshof die voor zijn directe tegenstander langs sneed en de uitlopende keeper verschalkte en hiermee de zege veilig stelde (5-3).
Een geweldige overwinning van het team van trainer Jongsma, dat net als vorige week een prima teamprestatie op de mat legde en nu dus zelfs medekoploper is.
Toch zal iedereen bij Oldeholtpade beseffen dat het de afgelopen wedstrijden ook wel erg heeft mee gezeten en de onderlinge verschillen in deze klasse zo klein zijn dat het volgende week zomaar weer anders kan zijn.
Volgende week speelt Oldeholtpade uit tegen Steenwijk om 14.00 uur.

23-11-2017