Oldeholtpade 1 koploper na ruime zege op Kraggenburg

Het "Hoekstra-team" won vanmiddag ruim van hekkensluiter Kraggenburg (6-0) en is door deze zege en het puntenverlies van VENO (0-0 tegen Steenwijkerwold) koploper.
In de eerste helft wees niets op een ruime zege voor de mannen van trainer Jongsma.

De blauwhemden waren weliswaar sterker dan Kraggenburg en kregen ook wel de beste kansen, maar van veel krachtsverschil tussen beide teams was nauwelijks sprake.
Wilco Elshof en Bart Halsema waren enkele malen dichtbij een treffer, maar de prima keeper van Kraggenburg was vooral in de eerste helft een sta in de weg voor Oldeholtpade.
Ook de gasten waren dichtbij een treffer, maar een geplaatst afstandschot eindigde op de lat..
Zo gingen beide teams de rust in met een 0-0 stand en kon de wedstrijd beide kanten nog op.
In de tweede helft een volledig ander beeld, Oldeholtpade kwam sterk uit de kleedkamer en drukte de gasten nadrukkelijk terug op eigen helft.
Er kwamen kansen voor de thuisclub, maar het duurde uiteindelijk tot de zestigste minuut voordat de verlossende treffer kwam.
Bart Halsema gaf een prima pass op Wilco Elshof die de uitlopende keeper met een bekeken balletje wist te passeren (1-0).
Niet lang daarna kreeg Wilco Elshof de bal aan de zijkant ,speelde twee tegenstanders uit en schoot de bal tegendraads langs de doelman (2-0).
De gasten waren hierna geknakt en in deze fase bleken de mannen van trainer Jongsma er qua conditie ook veel beter voor te staan dan de gasten.
Een kwartier voor tijd speelde Peter de Vries met een mooie steekbal Wilco Elshof vrij die randje buitenspel er 3-0 van maakte.
Hierna ging het snel, want vier minuten later was het weer raak, nu was het Jelmer Dijkstra die een afgemeten voorzet van Elshof binnen tikte (4-0).
De gasten waren volledig leeggespeeld en Jelmer Dijkstra maakte er 5-0 van toen hij een slecht weggewerkte bal oppikte en raak schoot.
In de absolute slotfase werd het zelfs nog 6-0 toen Tijn Bokma mocht aanleggen van zestien meter, nadat hij prima was vrij gespeeld door invaller Arjen Mendel.
Zo is het "Hoekstra-team " door deze zege weer koploper, maar gezien de geringe verschillen in deze competitie zegt dit op zich nog niet zo veel.
Volgende week speelt het "Hoekstra-team" uit tegen Oranje Zwart, waar eerder dit seizoen thuis van werd verloren (2-4).