Oldeholtpade 1 boekt moeizame zege op Oranje Zwart

Het "Hoekstra-team" heeft vanmiddag een zwaarbevochten overwinning behaald tegen Oranje Zwart uit Wanneperveen(0-2).
In een gelijkopgaande wedstrijd was het toch weer Wilco Elshof die het verschil maakte met twee treffers.

Op het moeilijk bespeelbare veld waren de mannen van trainer Jongsma in het eerste kwartier de bovenliggende partij en lieten enkele prima aanvallen zien.
Na bijna een kwartier spelen dachten de blauwhemden een strafschop te krijgen toen de doelman van Oranje Zwart Wilco Elshof onderuit haalde, maar scheidsrechter Oosterhof zag er geen strafschop in.
Vlak hierna kreeg de thuisclub een enorme kans , maar de spits van Oranje Zwart wist van korte afstand toch de bal nog over te krijgen.
Twee minuten later kwam Oldeholtpade weer goed weg toen de spits van Oranje Zwart weer vrij voor keeper Bastiaan Schonewille kwam, maar die redde geweldig met zijn voet.
Het spel golfde in deze fase op en neer en ook Oldeholtpade kreeg een prima kans, maar de inzet van Tijn Bokma werd door een verdediger van de lijn gehaald.
In de 37e minuut tikte de doelman van Oranje Zwart een inzet van Peter de Vries uit zijn doel na goed terug leggen van Harmen Schaap.
Zo was de ruststand 0-0 en kon de wedstrijd dus nog alle kanten uit.
In de tweede helft kreeg de thuisclub een grote kans toen een slecht verwerkte bal bij de opkomende middenvelder van Oranje Zwart terecht kwam, maar die mikte te hoog.
Zo bleef het ook in de tweede helft een gelijkopgaande strijd met veel duels en weinig goed voetbal.
Toch was het weer Wilco Elshof die de wedstrijd open brak, hij soleerde vanaf rechts de zestienmeter in en zijn schot werd wat van richting veranderd en verdween in de korte hoek (0-1).
Nu moest de thuisclub nog meer komen en dat deed het dan ook, maar zo gevaarlijk als ze waren voor de pauze waren ze na rust niet meer.
Ook de mannen van trainer Jongsma, kwamen in de tweede helft ook niet meer echt gevaarlijk door.
De thuisclub ging steeds meer fysiek spelen en probeerden spits Wilco Elshof uit de wedstrijd te krijgen met provocerend gedrag, maar dit was niet verstandig.
De getergde Wilco Elshof reageerde hier op de juiste manier op door te doen waar hij goed in is, scoren.
Bart Halsema kopte de bal over de verdediging heen en Elshof pikte de bal op en schoof de bal langs de uitlopende doelman (0-2).
Hiermee was de wedstrijd beslist en konden er weer drie punten bijgeschreven worden.
Zo won het "Hoekstra-team" deze zware uitwedstrijd, maar men zal beseffen dat men zeker niet mag mopperen met deze uitslag.
Volgende week gaat het "Hoekstra-team" op bezoek bij Steenwijk dat steeds beter gaat draaien en zijn laatste vier competitiewedstrijden wist te winnen.