Oldeholtpade 1 probleemloos langs RKO

Het "Hoekstra-team" heeft vanmiddag de thuiswedstrijd tegen RKO eenvoudig gewonnen.
Mede omdat er eerder dit seizoen werd verloren in Rutten, had trainer Jongsma de mannen goed op scherp gezet en dat had effect.

Al binnen vijf minuten kwam het "Hoekstra-team" op voorsprong door een doelpunt van Bart Halsema.
Rick Jan van der Leest gaf een prima pass op Wilco Elshof die de bal op een presenteerblaadje legde voor Halsema die binnen tikte (1-0).
De thuisclub bleef volop druk zetten en enkele minuten na de openingstreffer was het al 2-0 door Wilco Elshof.
Rick Jan van der Leest gaf wederom een prima pass en zette hiermee Elshof vrij voor de keeper die kansloos was op de inzet van Elshof (2-0).
In deze fase werden de gasten uit Rutten volledig overlopen en de ene na de andere aanval ging richting het doel van RKO.
Tot twee keer toe werd Wilco Elshof aangetikt in het strafschopgebied, maar de uitstekende scheidsrechter Mulder vond het in beide gevallen niet genoeg voor een strafschop.
Na zo'n twintig minuten spelen brak Elshof weer door de defensie van RKO en legde de bal prima terug op Bart Halsema, maar die vond de doelman op zijn weg.
Rick Jan van der Leest schoot een vrije trap nog prima in de bovenhoek, maar de doelman van RKO wist met een geweldige reflex een derde treffer de voorkomen.
De gasten kregen in de eerste helft geen enkele noemenswaardige kans en mochten blij zijn dat het bij 2-0 bleef.
In de tweede helft bleef de geblesseerde Joshua van Weperen in de kleedkamer achter en werd vervangen door Aaron van der Berg.
De tweede helft werd het spel er niet beter op en kwamen de gasten er ook wat meer aan te pas.
Na een uur spelen kwam RKO terug in de wedstrijd door een prachtig doelpunt van Rinke de Groot.
De spits van RKO schoot vanaf 25 meter vanuit de draai schitterend binnen (2-1).
Vlak daarna flitste de prima spelende Bart Halsema weer langs zijn tegenstander en gaf prima voor op Wilco Elshof die voorlangs kopte.
De aansluitingstreffer van RKO had het team van Oldeholtpade weer wakker gemaakt en de felheid van de eerste helft was weer helemaal terug.
In de 65e minuut bracht Wilco Elshof de marge weer op twee toen hij aan een solo begon vanaf de middenlijn en de hele verdediging zijn hielen liet zien en ook nog eens de doelman omspeelde 3-1, een geweldig doelpunt.
Nog geen vijf minuten daarna een schitterende aanval van Oldeholtpade via Peter de Vries en Bart Halsema en uiteindelijk Jelmer Dijkstra die prima binnenschoot met links (4-1).
In de 70e min. kwam Tom de Groot in het veld voor Peter de Vries en vijf minuten daarna kwam Stefan de Vries in het veld voor Rick Jan van der Leest.
In de slotfase kwam er nog een treffer bij toen Harmen Schaap prachtig Bart Halsema vrij speelde die de bal vanaf de achterlijn terug legde op Wilco Elshof die zijn 3e treffer maakte (5-1).
Een eenvoudige overwinning voor het "Hoekstra-team" dat volgende week op bezoek gaat bij BEW uit Vledder.

2-6-2018

Biertoernooi georganiseerd door za.1 vanaf 13.00 uur