Oldeholtpade 1 wint ongelijke strijd van Wacker

Het "Hoekstra-team" heeft vanmiddag in een ongelijke strijd de punten thuis gehouden in het duel met Wacker uit De Wijk (4-0).
Het was een ongelijke strijd, aangezien bij de gasten uit De Wijk al voor de pauze twee spelers met twee keer geel van het veld werden gestuurd.

Direct vanaf het beginsignaal gingen beide teams volle bak de strijd aan met elkaar en ontstond er een mooie beginfase met over en weer enkele kleine kansjes.
Na zo'n tien minuten kreeg de thuisclub een strafschop toen een voorzet van Aaron v.d Berg tegen de arm kwam van een verdediger van Wacker.
Scheidsrechter Bakker wees resoluut naar de stip en Peter de Vries benutte dit buitenkansje feilloos (1-0).
Vlak hierna was de thuisclub dichtbij de 2-0, maar de inzet van Tijn Bokma na een voorzet van Wilco Elshof werd gepareerd door de doelman van Wacker.
Na zo'n twintig minuten ging Bart Halsema op snelheid er door en legde de bal prima terug op Jelmer Dijkstra, maar die mikte helaas te hoog.
In het laatste kwartier voor de pauze eiste scheidsrechter Bakker een hoofdrol voor zich op door in korte tijd tot tweemaal toe een speler van Wacker met tweemaal geel weg te sturen.
Hoewel de spelers van Wacker misschien wel wat te emotioneel reageerden op de scheidsrechter was dit beslist niet nodig en ook totaal niet in de geest van de wedstrijd.
Tussen beide rode kaarten in waren de mannen van trainer Jongsma ook nog eens op 2-0 gekomen, nadat Tijn Bokma een perfecte voorzet van Wilco Elshof had binnen getikt (2-0).
Door de tweede rode kaart aan de kant van Wacker was de wedstrijd hierna dus eigenlijk al gespeeld.
In de rust werd de geblesseerde Bart Halsema vervangen door Lennart Spitzen.
In de eerste twintig minuten van de tweede helft gebeurde er weinig, het "Hoekstra-team" speelde in een te laag tempo en de gasten waren met 9 man simpelweg niet bij machte om gevaarlijk te worden.
In de laatste twintig minuten ging Oldeholtpade wel steeds beter spelen, omdat toen het spel goed breed werd gehouden en het baltempo omhoog ging.
Na 70 minuten viel dan ook de 3-0 toen Wilco Elshof een voorzet gaf die de doelman van de gasten knullig door zijn handen liet glippen.
En een minuut later werd het 4-0 toen Tijn Bokma een prima pass gaf op Wilco Elshof die koelbloedig afrondde (4-0).
Vlak daarna maakte de doelman van de gasten zijn fout goed door met een geweldige reflex Wilco Elshof van de 5-0 af te houden.
Even daarna pikte Rudie de Vries een afgeslagen bal op en schoot vanaf zestien meter tegen de paal.
Een grotere zege zat er ook zeker in, maar er werd niet meer gescoord en zo eindigde de wedstrijd in 4-0.
Volgende week staat er een zware uitwedstrijd op het programma als het "Hoekstra-team" op bezoek gaat bij Ruinen.

18-8-2018 Eerste training Dames en Meisjes MO 17 11.00 uur
19-8-2018