'Hoekstra-team" toont veerkracht tegen Old Forward

Het "Hoekstra-team" heeft vanmiddag veerkracht getoond in de uitwedstrijd tegen Old Forward, een 2-0 achterstand werd omgezet in een 2-4 overwinning.
Het "Hoekstra-team" moest enkele wijzigingen aanbrengen in de opstelling aangezien Joshua van Weperen en Tijn Bokma afwezig waren.
Guido Wapstra en Stefan de Vries waren de vervangers en konden beide terugkijken op een prima wedstrijd.

In de beginfase was de thuisclub de betere en wist met veel passie en strijd Oldeholtpade in de problemen te brengen.
Dit leverde al snel resultaat op voor de thuisclub toen Jacob Room mocht aanleggen vanaf een meter of twintig vanuit een vrije trap en raak schoot (1-0).
Ook hierna waren de mannen van trainer Jongsma nog niet echt goed bij de les, want vooral via de gevaarlijke Room was Old Forward enkele malen dichtbij een tweede treffer.
Na zo'n twintig minuten spelen kwam Oldeholtpade wel wat beter in het spel, maar echt gevaarlijk wist men nog niet te worden.
Tot overmaat van ramp wist de thuisclub de voorsprong te verdubbelen in de 38e minuut.
Nadat eerst nog een inzet van Old Forward werd geblokt kwam de bal terecht bij Jacob Room die prachtig wist af te ronden (2-0).
Echter vlak voor rust kwamen de blauwhemden terug in de wedstrijd door een treffer van Wilco Elshof.
Hij maakte in een duel heel goed gebruik van zijn lichaam en kwam hiermee vrij voor doelman Jongbloed die hij met een prachtig geplaatst schot verschalkte (2-1).
Na de rust werd een getergd Oldeholtpade verwacht, maar de eerste twee kansen na rust waren voor de thuisclub.
Vooral de tweede kans was een hele grote, maar keeper Bastiaan Schonewille wist het lobje van Jacob Room nog net over de lat te tikken.
Gaandeweg de tweede helft kreeg het "Hoekstra-team" steeds meer de regie in handen en de gelijkmaker kon dan ook niet uitblijven.
Na een uur spelen was Wilco Elshof zijn tegenstander weer de baas soleerde de zestienmeter in en schoof koeltjes de gelijkmaker binnen (2-2).
Vlak daarna dacht Oldeholtpade een strafschop te krijgen toen Bart Halsema over de knie van een verdediger ging, maar de verder prima leidende scheidsrechter Winters gaf tot ontzetting van heel Oldeholtpade geen strafschop.
Toen even later Wilco Elshof in de zestien meter onderuit werd gehaald kon de scheidsrechter er niet meer omheen en kregen de blauwhemden alsnog een strafschop.
Peter de Vries wist deze strafschop koeltjes binnen te schieten en zette hiermee het "Hoekstra-team" op voorsprong (2-3).
Hierna kwam Michiel Jonker in het veld voor Bart Halsema en even daarna kwam ook nog Lennart Spitzen in het veld voor Rick Jan van der Leest.
De blauwhemden kregen hierna nog kansen op meer, maar eerst kopte Rudie de Vries net voorlangs uit een corner en ook Wilco Elshof was nog dichtbij zijn derde treffer maar ook zijn inzet ging net naast.
Toch kwam uiteindelijk de vierde treffer op het scorebord, toen Lennart Spitzen met een prima pass Jelmer Dijkstra vrij voor de keeper zette en die de bal onder de doelman doorschoof (2-4).
Diezelfde Jelmer Dijkstra was even daarna vlakbij de 2-5, maar nadat hij fraai was vrijgespeeld door Stefan de Vries wist doelman Jongbloed nog redding te brengen.
Zo pakte het "Hoekstra-team" drie hele belangrijke punten en blijft het vooralsnog koploper.
Volgende week speelt het "Hoekstra-team" thuis tegen Pesse.

18-8-2018 Eerste training Dames en Meisjes MO 17 11.00 uur
19-8-2018