Oldeholtpade 1 onnodig moeizaam langs Pesse

Het "Hoekstra-team blijft koploper na de moeizame overwinning op Pesse (3-1).
De mannen van trainer Jongsma waren wel sterker dan Pesse, maar vergaten de wedstrijd in een vroegtijdig stadium te beslissen en daardoor bleven de gasten lang in de wedstrijd.

Scheidsrechter Hoorn zette direct de toon in de wedstrijd door al na twee minuten Stephan Halsema geel te geven na een overtreding.
Na zo'n vijf minuten kreeg de thuisclub een strafschop toen Bart Halsema onderuit werd gehaald, maar de inzet van Peter de Vries werd door de doelman van Pesse uit de hoek getikt.
Vlak daarna kregen de gasten een kans toen een voorzet vanaf rechts gevaarlijk voor het doel kwam, maar keeper Bastiaan Schonewille greep goed in.
Een minuut later was het aan de andere kant al weer gevaarlijk toen Peter de Vries doorbrak en Wilco Elshof een prima kans bood, maar de anders zo trefzekere Elshof miste deze dot van een kans.
Het regende kansen voor de thuisclub in deze fase, maar eerst schoot Bart Halsema voorlangs en even daarna stuitte Wilco Elshof op de doelman van Pesse na een prima pass van Stephan Halsema.
Na zo'n 25 minuten raakte de thuisclub de grip op de wedstrijd een beetje kwijt en waren de gasten enkele malen dreigend met schoten van afstand, maar keeper Bastiaan Schonewille hield zijn doel schoon.
In de laatste tien minuten pakte het "Hoekstra-team" de draad weer op en nu lukte het wel om de score te openen.
Een prachtige individuele actie van Bart Halsema werd gevolgd door een prima voorzet die eerst nog gemist werd door Jelmer Dijkstra, maar bij de tweede paal was Wilco Elshof attent en tikte binnen (1-0).
Niet veel daarna wist Harmen Schaap met een prachtige lange bal Wilco Elshof te bereiken die de keeper met bekeken lob wist te passeren (2-0).
In de laatste minuut voor de pauze werd het zelfs bijna nog 3-0, maar de inzet van Jelmer Dijkstra eindigde op de paal nadat hij goed was vrijgespeeld door Rudie de Vries.
In de tweede helft kwam Mike Maatman in het veld voor de geblesseerde Rudie de Vries.
Daar waar de eerste helft een aaneenschakeling van kansen was gebeurde er in het eerste deel van de tweede helft niet veel.
Toch kwamen de gasten vanuit het niets terug in de wedstrijd.
Een ingestudeerde vrije trap van Pesse met een balletje langs de muur en een daaropvolgende voorzet werd wat ongelukkig in eigen doel gewerkt en zo stond het ineens 2-1.
De spanning was hiermee terug, maar ook hier na konden de gasten niet echt gevaarlijk worden.
De thuisclub kreeg wel kansen, maar het vizier was niet op scherp vanmiddag bij met name Wilco Elshof.
Bovendien werd een doelpunt van Stefan de Vries afgekeurd, aangezien de corner van Peter de Vries achter zou zijn geweest.
Vlak voor tijd viel dan toch eindelijk de verlossende treffer door Wilco Elshof.
Guido Wapstra onderschepte een aanval van Pesse en bracht Stefan de Vries in balbezit die daarna met een prachtige pass Wilco Elshof vrij voor de doelman zette die prachtig scoorde (3-1).
Een verdiende overwinning voor de mannen van trainer Klaas Jongsma die komende donderdagavond al weer in actie komen, op sportpark Olpae ontvangt men dan Ruinen (19.00 uur)