Effectief Oldeholtpade verslaat Ruinen

Het "Hoekstra-team" heeft vanavond de inhaalwedstrijd tegen Ruinen gewonnen met 5-1.
Het grote verschil tussen beide teams was vooral de effectiviteit, daar waar Ruinen maar moeilijk tot scoren kon komen had de thuisclub daar veel minder moeite mee.
En zoals zo vaak was Wilco Elshof de man die de trekker overhaalde, hij scoorde vanavond vier keer.

Het "Hoekstra-team" begon vanavond met drie wijzigingen in de basis ten opzichte van afgelopen zondag.
Michiel Jonker verving Guido Wapstra, Tijn Bokma speelde voor de geblesseerde Rudie de Vries en Mike Maatman verving A-junior Stefan de Vries.
Het "Hoekstra-team" begon sterk aan de wedstrijd en al na twee minuten stond Wilco Elshof oog in oog met de doelman na een goede pass van Peter de Vries, maar de doelman wist redding te brengen.
Na zo'n tien minuten was het wel raak, weer een prima steekpass van Peter de Vries op Wilco Elshof die twee verdedigers uitkapt en diagonaal raak schiet (1-0).
De mannen van trainer Jongsma hadden het heft in handen en het was eigenlijk wachten op de 2-0, maar zowel Elshof als Halsema stuitten allebei op de doelman van Ruinen.
Na een klein half uur spelen kwamen de gasten wat beter in de wedstrijd en in deze fase liep de thuisclub te veel achteruit.
Ruinen dicteerde in het laatste kwartier van de eerste helft en met goed veldspel via de zijkanten werd de thuisclub terug gedrongen op eigen helft.
In de 32e minuut wisten de gasten te scoren, maar dit doelpunt werd terecht afgekeurd wegens buitenspel.
Even daarna werd er paniekerig uitverdedigd door Harmen Schaap er werd de bal vanaf de achterlijn voorgebracht en binnen gewerkt door de spits van Ruinen, maar tot opluchting van de thuisclub zou de bal achter zijn geweest.
En op slag van rust kwam het "Hoekstra-team" nog een keer goed weg toen een goede voorzet vanaf rechts vrij binnen gekopt kon worden, maar de speler van Ruinen kopte precies in de handen van keeper Bastiaan Schonewille.
Ruinen had in deze fase wel de gelijkmaker verdiend, maar die kwam er dus niet.
In de tweede helft was het al na twee minuten raak voor de thuisclub, een prima pass van Peter de Vries werd door Wilco Elshof goed op waarde geschat (2-0).
En een minuut later werd het zelfs 3-0 toen Tijn Bokma met een mooi balletje Elshof vrij voor de keeper zette en die de keeper verschalkte met een fraai lobje.
En zo was de wedstrijd ineens binnen vijf minuten na de pauze in het slot gegooid.
Ruinen was aangeslagen en na een dik uur spelen kwam ook nog eens nummer vier op het scorebord.
Weer stond Ruinen op een lijn te verdedigen en weer werd Wilco Elshof bereikt met een balletje tussendoor en Elshof schoof de bal rustig onder de keeper door (4-0).
Ruinen pakte hierna de draad wel weer wat op en kreeg ook enkele kansen, maar vergat telkens de trekker over te halen.
Aan de andere kant schoot Wilco Elshof op de bal na een goede voorzet van Mike Maatman die daarna in de rebound de keeper of zijn weg vond.
Hierna kwam Lennart Spitzen in het veld voor Mike Maatman.
De scheidsrechter toonde zich mild toen de doorgebroken Bart Halsema hard onderuit werd gehaald en hield het bij geel.
Een kwartier voor tijd kwam A-junior Mark de Vries in het veld voor Wilco Elshof en even daarna kwam de andere A-junior Stefan de Vries in het veld voor Rick Jan van der Leest.
Zo'n vijf minuten voor tijd wist Ruinen toch nog de eer te redden toen Methijn Pinxterhuis met een geweldig afstandschot wist te scoren (4-1).
Toch was het slotakkoord voor de thuisclub toen Stefan de Vries met een mooie pass Jelmer Dijkstra vrijspeelde die naar binnen draaide en fraai in de korte hoek scoorde (5-1).
Ook VENO wist zijn inhaalwedstrijd te winnen (5-0 tegen Pesse) en datzelfde VENO is a.s. zondag de tegenstander van het "Hoekstra-team.
Deze topper wordt zondag gespeeld in Vollenhove, aanvang 14.00 uur.

2-6-2018

Biertoernooi georganiseerd door za.1 vanaf 13.00 uur