Topper VENO - Oldeholtpade eindigt onbeslist

Vanmiddag stond de topper in de 4e klasse E op het programma, koploper Oldeholtpade ging op bezoek bij nummer twee VENO.
Daar waar eerder dit seizoen VENO zich een zeer vaardig team toonde dat ook graag vooruit speelt, daar trok VENO zich nu terug en liet het balbezit aan Oldeholtpade.
Bovendien probeerde de thuisclub met hard spel en provocerend gedrag Oldeholtpade uit zijn spel te halen, maar het jonge team van Oldeholtpade verdiend een compliment hoe men daar mee omgegaan is
Het "Hoekstra-team" zette een 1-0 achterstand om in een 1-2 voorsprong, maar kreeg vlak voor tijd toch nog de gelijkmaker om de oren (2-2)

Er waren twee wijzigingen t.o.v. afgelopen donderdag, Rudie de Vries verving Stefan Halsema achterin en Stefan de Vries speelde voor Tijn Bokma.
In de beginfase was de thuisclub wat feller, won daarmee ook de meeste duels en was ook meer dreigend.
Dit leverde na 7 minuten al de openingstreffer op, vanaf rechts werd de bal voor gegeven en Stefan Vis tikte de bal binnen (1-0).
Hierna trok de thuisclub zich terug op eigen helft en liet Oldeholtpade het spel maken.
Maar echt gevaarlijk wisten de mannen van trainer Jongsma in het eerste half uur niet te worden.
Eenmaal was Bart Halsema zijn tegenstander de baas en werd in het strafschopgebied aangetikt, maar de scheidsrechter zag er geen strafschop in.
VENO had de aanvoer naar spits Wilco Elshof goed afgesneden, waardoor Elshof in de eerste helft nauwelijks aan de bal kwam.
Echter op slag van rust versierde Elshof slim een vrij trap op zo'n twintig meter van het doel.
Elshof nam zelf de vrije trap en schoot de bal hard langs de muur, de doelman kon de bal niet klemmen en Peter de Vries was er als de kippen bij om binnen te tikken(1-1).
Een enorme opsteker voor de blauwhemden zo vlak voor de rust.
In de tweede helft gebeurde er aanvankelijk niet veel voor beide doelen al waren de corners van de thuisclub wel gevaarlijk.
Verder bleef het spelbeeld hetzelfde, VENO wachtte af en Oldeholtpade had het initiatief..
Oldeholtpade was vooral dreigend via de zijkanten, maar tot hele grote kansen leidde dit niet.
Zowel Jelmer Dijkstra als de weer prima spelende Stefan de Vries probeerden het van afstand, maar de doelman van VENO had hier geen moeite mee.
Met nog ongeveer een kwartier te spelen kwam Mark de Vries in het veld voor de licht aangeslagen Bart Halsema.
Met nog zo'n tien minuten te spelen veroverde Rick Jan van der Leest de bal en speelde Stefan de Vries vrij die met een prachtige steekbal Wilco Elshof vrijspeelde die met een wippertje de keeper verschalkte (1-2).
En het moet gezegd deze treffer kwam de goed spelende mannen van trainer Jongsma ook toe.
De thuisclub kwam aanvallend bijna niet gevaarlijk door, maar in de 85e minuut was er wel weer een gevaarlijke situatie uit een corner.
De corner werd vanaf links prachtig voorgezet en de spits van VENO kopte hard in, maar met een geweldige reflex wist keeper Bastiaan Schonewille de bal nog tegen de lat te tikken.
Even daarna werd een hoge bal niet goed ingeschat achterin en profiteerde Lars de Boer door de bal ineens te nemen en langs doelman Schonewille te schieten (2-2).
Niet lang daarna floot scheidsrechter Mulder voor het einde en bleek Steenwijk de grote winnaar van deze speelronde.
Volgende week zaterdag speelt Oldeholtpade op sportpark Olpae de derby tegen De Blesse, aanvang 17.00 uur.