Oldeholtpade wint beladen derby van De Blesse

Het "Hoekstra-team" heeft zaterdagavond de derby tegen De Blesse gewonnen met 3-2.
Ruim 400 toeschouwers waren getuige van een enerverende derby.
De mannen van trainer Jongsma hadden een droomstart met twee doelpunten binnen het kwartier.
De Blesse kwam door een doelpunt op slag van rust terug in de wedstrijd en bracht daarmee de spanning terug.
In de tweede helft vergrootte Oldeholtpade de marge weer tot 3-1, maar in het laatste kwartier kwam De Blesse sterk terug.
De thuisclub wankelde in deze fase nadrukkelijk en mocht blij zijn dat de aansluitingstreffer pas vlak voor het eindsignaal werd gemaakt.

Het "Hoekstra-team" begon goed aan de wedstrijd en overrompelde de gasten in het eerste kwartier.
Na 8 minuten kreeg Oldeholtpade een vrije trap op zo'n 25 meter van het doel en Wilco Elshof kogelde de bal die een beetje van richting werd veranderd hard binnen (1-0).
Drie minuten later was het alweer raak door een doelpunt van Jelmer Dijkstra.
Bart Halsema brak door op rechts en gaf een afgemeten voorzet op Wilco Elshof die goed inkopte, maar keeper De Groot wist deze inzet de pareren waarna Jelmer Dijkstra in twee instanties wel raak mikte (2-0).
Na deze droomstart kwam de wedstrijd wat meer in evenwicht en was De Blesse ook enkele keren dreigend via met name de behendige Yannick Kemerink.
Bovendien waren de gevaarlijk indraaiende corners van Jeroen Kamans ook steeds dreigend met de kopsterke spelers van De Blesse.
In de counter was de thuisclub ook enkele keren dreigend, maar bij een van deze counters schoot Wilco Elshof net voorlangs na een goede voorzet van Jelmer Dijkstra.
De Blesse speelde fel en schroomde ook niet om stevige overtredingen te maken, zo mocht Jeroen Kamans niet mopperen dat hij slechts geel kreeg voor een aanslag op Rick Jan van der Leest.
Maar De Blesse was in de laatste fase van de eerste helft sterker en maakte in de blessuretijd de verdiende aansluitingstreffer.
Jeroen Kamans draaide vanaf rechts een vrije trap gevaarlijk in en deze werd tegen de paal gekopt,waarna in de rebound Jeroen Hulzinga in de korte hoek wist binnen te werken (2-1).
Direct hierna floot scheidsrechter Van der Singel af en was de spanning weer helemaal terug.
In de tweede helft werd een aandringend De Blesse verwacht, maar waarschijnlijk beducht voor de snelle aanval van Oldeholtpade bleef dit uit.
Het "Hoekstra-team" had de controle over de wedstrijd zonder dat het echt gevaarlijk werd in het begin.
De Blesse was wel een keer dreigend met een knap afstandschot van Joey Bakker, maar keeper Bastiaan Schonewille redde ten koste van een corner.
Na ongeveer een uur spelen was er een prachtige combinatie tussen de prima spelende Rick Jan van der Leest en Wilco Elshof die met een hakballetje Rick Jan vrij speelde, maar die mikte net naast het doel.
Maar ruim twintig minuten voor tijd was het wel raak voor de thuisclub door een doelpunt van WIlco Elshof.
Rick Jan van der Leest stak het middenveld over en zette met een goede steekpass Elshof vrij voor de keeper, Elshof omspeelde keeper De Groot en schoof de bal in het lege doel (3-1).
Vlak daarna kwam Tijn Bokma in het veld voor de prima spelende, maar niet geheel fitte Rudie de Vries.
In deze fase leek De Blesse geknakt, maar de definitieve beslissing bleef uit.
Twee keer was Wilco Elshof dicht bij een treffer, maar eerst was er nog een verdediger die wist te blokken en de andere keer stuitte Elshof op de prima uitgelopen keeper De Groot.
In het laatste kwartier nam De Blesse de regie weer over en wankelde de thuisclub nadrukkelijk.
De gasten kregen ineens veel te veel ruimte en kregen enkele beste kansen op de aansluitingstreffer.
Oldeholtpade mocht blij zijn dat de voorwaartsen van De Blesse het vizier niet op scherp hadden, want een aansluitingstreffer had de spanning weer helemaal terug gebracht.
Die aansluitingstreffer kwam er uiteindelijk toch nog via Ramon Kemerink, maar de tijd was op en dus bleven de punten in Oldeholtpade.
Volgende week speelt het "Hoekstra-team" thuis tegen Balkbrug.

2-6-2018

Biertoernooi georganiseerd door za.1 vanaf 13.00 uur