Oldeholtpade koploper af na gelijkspel tegen Steenwijkerwold

Het "Hoekstra-team" is de koppositie kwijt aan VENO na een gelijkspel tegen Steenwijkerwold(2-2).
De mannen van trainer Jongsma keken na twintig minuten al tegen een 0-2 achterstand aan, maar wisten dit wel weer gelijk te trekken.
Steenwijkerwold stond echter heel compact te verdedigen en hield uiteindelijk stand.

Het "Hoekstra-team" begon de wedstrijd met twee wijzigingen ten opzichte van afgelopen donderdag.
A-junior Stefan de Vries verving de afwezige Tijn Bokma, terwijl de andere A-junior Mark de Vries topscorer Wilco Elshof verving die geschorst was.
In de beginfase gingen beide teams vol de strijd met elkaar aan zonder dat er echt kansen kwamen.
Na ruim tien minuten kwamen de gasten op voorsprong toen Joshua van Weperen terug speelde op Bastiaan Schonewille, maar hierbij Christiaan de Lange over het hoofd zag.
De spits van de gasten leek op keeper Schonewille te stuiten, maar kreeg de bal wat gelukkig mee en kon simpel binnen schuiven (0-1).
De thuisclub was even van slag en na twintig minuten werd het zelfs 0-2 toen de gasten knap combineerden en uiteindelijk Kor Westerveen aan het eind van de combinatie stond (0-2).
Het "Hoekstra-team" pakte het hierna toch weer goed op en voerde de druk op, maar grote kansen kreeg men vooralsnog niet.
Na een klein half uur werd een afgeslagen corner door Rick Jan van der Leest ingeschoten en kwam op de arm van Maarten Blauw van Steenwijkerwold.
Scheidsrechter v.d.Hoek wees gedecideerd naar de stip en gaf Blaauw de rode kaart, een bijzonder zware straf.
Peter de Vries benutte de strafschop feilloos en Oldeholtpade was weer terug in de wedstrijd(1-2).
Steenwijkerwold ging zich nu meer en meer terugtrekken in de verdediging en liet het initiatief volledig aan de thuisclub.
Er kwamen ook wel kansen, maar de doelman van de gasten wist inzetten van Rick Jan van der Leest en Bart Halsema te keren.
Vooral Peter de Vries zorgde met enkele fraaie individuele acties voor gevaar, maar zijn knappe voorzetten konden helaas niet binnengewerkt worden.
In de tweede helft hetzelfde beeld, Steenwijkerwold speelde heel compact en de thuisclub kon maar moeilijk een opening vinden in de hechte defensie van de gasten.
Toch kwamen de blauwhemden op gelijke hoogte toen Mark de Vries een half geraakte inzet van Bart Halsema wist te verlengen in de verre hoek (2-2).
Vlak hierna kwam Lennart Spitzen in het veld voor Joshua van Weperen.
Twintig minuten voor tijd was Peter de Vries dicht bij de 3-2, maar zijn geplaatste schot ging net over de lat.
Even daarna werd de doelman van de gasten flink op de proef gesteld, maar hij wist de schoten van Rick Jan van der Leest en Harmen Schaap beide te keren.
Tien minuten voor tijd gaf Jelmer Dijkstra de bal goed mee aan Stefan de Vries, maar zijn schot ging net voorlangs.
Het piepte en kraakte achterin, maar toch bleef de verdediging van Steenwijkerwold overeind.
Ook de blessuretijd leverde niet meer de gewenste 3-2 op en zo verspeelde het "Hoekstra-team" twee punten en zag het VENO over zich heen gaan.
Met nog drie wedstrijden te spelen is nu dus VENO de koploper en zal het "Hoekstra-team" moeten wachten op puntverlies van de ploeg uit Vollenhove.
A.S. donderdagavond speelt Oldeholtpade uit tegen BEW, deze wedstrijd begint om 19.30 uur.