Oldeholtpade ondanks matige start simpel naar zege op BEW

Het "Hoekstra-team" heeft vanavond de inhaalwedstrijd tegen BEW ruim gewonnen (0-6).
In de beginfase van de eerste helft zag het er beslist niet naar uit dat het een makkelijke avond zou worden.
BEW begon fel en bracht het veel te slap beginnende "Hoekstra-team in de problemen en had in deze fase zomaar op voorsprong kunnen komen.
Na ruim twintig minuten namen de mannen van trainer Jongsma het heft in handen en deden wat BEW naliet, scoren.

Oldeholtpade begon met èèn wijziging t.o.v. de wedstrijd van afgelopen zondag, Wilco Elshof keerde terug van een schorsing en nam de plaats weer in van Mark de Vries.
Het "Hoekstra-team" begon ontzettend slap aan de wedstrijd en al na twee minuten brak de snelle rechtsbuiten van BEW op rechts door en werd de ingetikte bal nog net gekeerd door Bastiaan Schonewille.
Vooral in de opbouw ging er van alles mis bij Oldeholtpade en na vijf minuten werd dit weer bijna fataal, maar de spits van BEW toonde zich niet koelbloedig en mikte over.
Pas na een kwartier spelen was Oldeholtpade voor het eerst gevaarlijk toen Bart Halsema vanaf rechts prima voor gaf op Wilco Elshof die zijn kopbal door de keeper van BEW gered zag worden ten koste van een corner.
Oldeholtpade had nu wel het initiatief, maar het bleef oppassen voor de snelle counters van de thuisclub vooral via de razendsnelle rechtsbuiten.
Na een klein half uur gaf Peter de Vries een geweldige steekbal op Wilco Elshof die echter de keeper van BEW op zijn weg vond.
In het laatste kwartier voor rust voerde het "Hoekstra-team" steeds meer de druk op en dit leverde uiteindelijk ook de openingstreffer op.
Een korte corner van Rick Jan van der Leest kwam via Peter de Vries bij Stefan de Vries die eerst zijn tegenstander uitkapte en daarna hard binnenschoot (0-1).
Niet lang daarna werd de voorsprong verdubbeld door Wilco Elshof.
Mike Maatman speelde Elshof aan die al kappend en draaiend zich vrij speelde en droog binnen schoot (0-2).
In de tweede helft kreeg BEW binnen de minuut de kans om de spanning terug te brengen, maar de spits van de thuisclub koos er voor om de bal breed te leggen waar zelf schieten een betere keuze was geweest.
Een minuut later was het aan de andere kant wel raak via Wilco Elshof.
Mike Maatman stuurde met een prachtige pass Peter de Vries weg die direct voor gaf op Elshof die simpel kon binnen tikken (0-3).
En nog geen vijf minuten later werd het 0-4 toen Rick Jan van der Leest met een prachtige pass de vrijstaande Wilco Elshof vond die koeltjes afmaakte.
Vlak daarna kwam Arjan Mendel in het veld voor Jelmer Dijkstra.
Na een uur spelen een prachtige aanval van Oldeholtpade via Mike Maatman , Wilco Elshof en Bart Halsema die de doorgelopen Mike Maatman vrij speelde, maar zijn inzet kon tot corner verwerkt worden door de keeper van BEW.
Na een dik uur spelen de tweede wissel aan de kant van Oldeholtpade, Arron van den Berg voor Stefan de Vries.
Met nog een kwartier te spelen een tegenvaller voor Oldeholtpade, de wederom prima spelende Peter de Vries loopt een lelijke enkelblessure op en moet vervangen worden door Mark de Vries.
Een paar minuten later reageert Wilco Elshof goed op een goede steekpass tussen de verdediging door en scoort via de binnenkant van de paal (0-5).
In de slotfase werd het voor de thuisclub nog erger toen de laatste man terug speelde op de keeper en deze onder druk van Mark de Vries volledig over de bal heen maait (0-6).
Uiteindelijk dus een simpele overwinning voor het "Hoekstra-team", maar de slappe beginfase had ook anders kunnen aflopen.
A.S. zondag gaat het "Hoekstra-team " op bezoek bij streekgenoot De Blesse, aanvang 14.00 uur.

2-6-2018

Biertoernooi georganiseerd door za.1 vanaf 13.00 uur