TITEL VER WEG VOOR OLDEHOLTPADE NA GELIJKSPEL TEGEN DE BLESSE

De kans op het kampioenschap voor Oldeholtpade in de 4e klasse E is na het gelijkspel van vanmiddag tegen De Blesse bijzonder klein.
Het "Hoekstra-team" miste vanmidddag de echte overtuiging om De Blesse te verslaan en zag VENO uitlopen naar een voorsprong van drie punten.
In een sportieve wedstrijd ging het aardig gelijk op vanmiddag, maar in de laatste twintig minuten van de wedstrijd sloeg toch nog de vlam in de pan en moest de thuisclub na twee rode kaarten verder met 9 spelers.
Na een afkoelingsperiode kon Oldeholtpade het overtal niet in doelpunten uitdrukken en moest men genoegen nemen met een gelijkspel.

Nadat in de line up de spelers van De Blesse JO7 en Oldeholtpade JO7 mochten mee lopen met de grote jongens van beide teams begon even na twee uur de derby.

Het "Hoekstra-team" speelde met Tijn Bokma in plaats van Peter de Vries die wegens een zware enkelblessure dit seizoen niet meer in actie zal komen.
In tegenstelling tot de wedstrijd van enkele weken geleden in Oldeholtpade was het een vrij tamme wedstrijd, waarin niet heel veel gebeurde.
In de beginfase brak Bart Halsema op rechts door en gaf een prima voorzet op Wilco Elshof die tegendraads inkopte, maar keeper De Groot had geen moeite met deze inzet.
Even later stelde Stefan de Vries keeper De Groot op de proef, maar deze wist dit knappe schot ook te pareren.
Na een kleine tien minuten brak Wilco Elshof op kracht door de defensie van De Blesse, maar zijn schot hobbelde net naast de paal.
Na ruim tien minuten kwam de thuisclub voor het eerst gevaarlijk door, maar de inzet van Joey Bakker ging net over de lat.
Halverwege de eerste helft nam de thuisclub het initiatief over en werd men wat meer dreigend, vooral via de behendige Yannick Kemerink.
Diezelfde Kemerink zette na een half uur spelen de thuisclub op voorsprong.
Na een aanval over links kwam de bal met wat geluk voor de voeten van Kemerink die tegendraads in schoot en keeper Schonewille kansloos liet (1-0).
Een minuut later bracht Yannick Kemerink met een knappe pass Johnny Sloot in stelling, maar hij maaide in kansrijke positie volledig over de bal.
Weer een minuut later was het aan de andere kant wel raak.
Wilco Elshof glipte langs zijn tegenstander en gaf voor op Bart Halsema die de bal half raakte, maar met wat geluk kwam de bal voor de voeten van Rick Jan van der Leest die raak mikte (1-1).
In de slotfase van de eerste helft kregen beide teams nog een kans.
Yannick Kemerink gaf vanaf links een gevaarlijke voorzet, maar iedereen miste de bal.
Aan de andere kant dwong Stefan de Vries keeper De Groot tot een prima redding met een gevaarlijk schot van afstand.
In de tweede helft kwam het eerste gevaar van de thuisclub, Joey Bakker mocht een vrije trap nemen en deze draaide gevaarlijk richting doel maar ging rakelings naast de paal.
Het "Hoekstra-team" kreeg aan de andere kant ook een kans na een prachtige steekbal van Tijn Bokma op WIlco Elshof, maar keeper De Groot wist ook deze inzet te keren.
In deze fase kwam het meeste gevaar van de thuisclub, zo was Dion Dikken dicht bij een doelpunt, maar zijn kopbal uit een corner ging net naast.
Ruim twintig minuten voor tijd liet ook het "Hoekstra-team" weer wat van zich horen, maar de fraaie vrije trap van Rick Jan van der Leest eindigde op de kruising.
In de verder sportieve wedstrijd sloeg een kleine twintig minuten voor tijd toch nog de vlam in de pan.
Ramon Kemerink maakte een hele zware overtreding op Rick Jan van der Leest en scheidsrechter Kuiper gaf hiervoor de rode kaart.
In de commotie die hierna ontstond kreeg ook Johnny Sloot van De Blesse rood en dreigde het even te escaleren.
Na een afkoelingsperiode werd de wedstrijd weer hervat met 9 spelers van De Blesse en 11 van Oldeholtpade.
De Blesse ging zich hierna begrijpelijkerwijs terug trekken in de verdediging en waar mogelijk het tempo uit de wedstrijd halen door tijd te rekken.
Het "Hoekstra-team" probeerde wel een opening te vinden in de verdediging, maar echte grote kansen kregen ze niet.
Sterker nog, de beste kans was misschien wel voor de thuisclub maar de kopbal van Sander Stuurman uit een vrije trap vanaf rechts kwam op de onderkant van de lat.
Met nog zo'n tien minuten te spelen kwam Mark de Vries in het veld voor Mike Maatman.
Diezelfde Mark de Vries was direct daarna dicht bij de 1-2, maar zijn kopbal uit een corner van Stefan de Vries werd door keeper De Groot knap uit de hoek getikt.
De laatste kans van de wedstrijd was voor Tijn Bokma die zijn schot in de korte hoek gekeerd zag worden door keeper De Groot.
Zo eindigde de derby in een gelijkspel en daarmee schoten beide teams eigenlijk niets op.
Volgende week speelt het "Hoekstra-team" thuis tegen Steenwijk.

18-8-2018 Eerste training Dames en Meisjes MO 17 11.00 uur
19-8-2018