Oldeholtpade sluit competitie af met zege op Steenwijk

Het "Hoekstra-team" heeft vanmiddag de laatste competitiewedstrijd thuis tegen Steenwijk gewonnen(4-2).
Daar zag het lang niet naar uit, maar in de slotfase van de wedstrijd zakte Steenwijk volledig weg en gaf de 1-2 voorsprong in korte tijd helemaal weg.
VENO maakte geen fout en pakte de titel en het "Hoekstra-team" is veroordeeld tot de nacompetitie.
Steenwijk bleef door dit resultaat met lege handen achter en zag de periodetitel naar De Blesse gaan.

Direct vanaf de aftrap gingen beide teams vol de strijd aan en de eerste kans was voor de gasten.
Bastiaan Schonewille maakte het schot van net buiten de zestien echter onschadelijk.
Aan de andere kant was het na ruim vijf minuten wel raak door een doelpunt van Wilco Elshof.
Bart Halsema gaf een prima pass op Elshof die eerst keeper De Groot nog zag redden, maar in de rebound alsnog scoorde (1-1).
Maar vijf minuten later was het alweer gelijk toen de spits van Steenwijk zich losmaakte van Arron van den Berg en met links raak schoot (1-1).
Hierna ging het spel over en weer en kregen beide teams enkele kansen.
Steenwijk trof de lat na een knap schot van net buiten de zestien en aan de andere kant mikte Elshof net over de lat na een prima pass van Joshua van Weperen.
Tien minuten voor rust brak Wilco Elshof door de defensie van Steenwijk en gaf breed op Bart Halsema, maar met een uiterste inspanning wist een verdediger van Steenwijk verder onheil te voorkomen.
Vlak voor rust kwamen de Steenwijkers op voorsprong door een enorme fout in de opbouw bij Oldeholtpade.
Rick Jan van der Leest werd ingespeeld door keeper Schonewille die de bal terug kaatste, maar waarschijnlijk door een hobbeltje in het veld ging de bal over Schonewille heen (1-2)
Een domper voor de thuisclub zo vlak voor rust en niet lang daarna floot scheidsrechter Boorsma voor de pauze.
In de tweede helft begon het "Hoekstra-team" met een wijziging, Mark de Vries verving Stefan Halsema.
Direct na rust was eerst Steenwijk dicht bij een treffer, maar keeper Schonewille wist de vrije trap knap uit de hoek te tikken.
Na een uur spelen werd de thuisclub voor het eerst gevaarlijk , toen Jelmer Dijkstra uit een corner van RIck Jan van der Leest in schoot, maar een verdediger van Steenwijk wist de bal van de lijn te redden.
Twintig minuten voor tijd was Steenwijk dicht bij de 1-3, maar de inzet van de spits van Steenwijk werd nog net van de lijn gehaald door Joshua van Weperen.
Ruim een kwartier voor tijd kwam Maxim Kuiper in het veld voor Wilco Elshof.
En even daarna kwam Tom de Groot in het veld voor Rick Jan van der Leest.
Twee wissels die met het oog op de nacompetitie heel verstandig waren.
De wedstrijd kabbelde hierna voort, maar in de slotfase sloeg de thuisclub toch nog toe.
Eerst was het Bart Halsema die attent reageerde op een verre uittrap van Schonewille en keeper De Groot kansloos liet (2-2).
Steenwijk was het hierna helemaal kwijt en vlak daarna brak Maxim Kuiper door en gaf breed op Jelmer Dijkstra die in twee instanties raak schoot (3-2).
En in de absolute slotfase werd het nog erger voor de Steenwijkers toen Bart Halsema na goed voorbereidend werk van Mark de Vries de 4-2 op het scorebord zette.
Oldeholtpade kan zich nu richten op de nacompetitie, waarin het op zondag 10 juni moet spelen tegen de winnaar van de wedstrijd Westerwolde - OVC'21.

23-06 Bedrijventoernooi vanaf 13.00 uur