OLDEHOLTPADE PROMOVEERT NAAR 3E KLASSE NA WINST OP OVC'21

Het "Hoekstra-team" promoveert naar de 3e klasse na de overwinning op OVC '21 vanmiddag op het eigen sportpark.
Oldeholtpade had bij rust al een 2-0 voorsprong en na de pauze werd deze score nog opgevoerd naar een 5-0 overwinning.
De mannen van trainer Jongsma speelden vanmiddag een prima wedstrijd en tegenstander OVC'21 uit Ommen kwam er op enkele korte fase's in de wedstrijd na eigenlijk niet aan te pas.

Het "Hoekstra-team" moest het vanmiddag stellen zonder de geblesseerde Harmen Schaap, in zijn plaats keerde Tijn Bokma terug in de basis.
Al in de 3e minuut was het "Hoekstra-team" dicht bij de openingstreffer, maar Bart Halsema mikte net langs het doel na een prima pass van Mike Maatman.
In de 10e minuut brak spits Wilco Elshof door de defensie van OVC'21, maar zijn scherpe voorzet werd net voor de lijn nog weggewerkt ten koste van een hoekschop.
Oldeholtpade had het initiatief in de wedstrijd, terwijl de gasten slechts spaarzaam dreigend waren vooral via de behendige rechtsbuiten Damon Nouri.
Na een kwartier spelen nam Stefan de Vries snel een vrije trap die knap werd doorgekopt door Bart Halsema en zo terecht kwam bij Wilco Elshof die knap inschoot maar de bal ging rakelings langs de paal.
Het was wachten op de openingstreffer en na ruim 25 minuten kwam die er dan ook.
Stefan de Vries bediende Wilco Elshof die vanuit de draai hard in schoot en hiermee de doelman tot een knappe redding dwong, maar in de rebound kopte Jelmer Dijkstra raak (1-0).
Een dik verdiende treffer en niet lang daarna was Elshof dichtbij de 2-0, maar zijn vrije trap van een meter of 25 ging maar net naast.
Na ruim een half uur spelen kreeg Rick Jan van der Leest een kans na wederom een prima pass van Stefan de Vries, maar de doelman van OVC,21 wist redding te brengen.
Zo'n vijf minuten voor rust kwamen de gasten voor het eerst gevaarlijk voor het doel van Oldeholtpade.
Een directe vrije trap op de rand van de zestien meter werd door doelman Bastiaan Schonewille knap uit de hoek getikt.
Enkele minuten voor rust was het aan de andere kant wel raak door topschutter Wilco Elshof.
Rudie de Vries gaf een prachtige pass op Elshof die de ver uit zijn doel zijnde keeper van OVC'21 omspeelde en rustig binnen schoof (2-0).
Met deze stand gingen beide teams de pauze in en zag het er goed uit voor de thuisclub.
De tweede helft begon spectaculair, Wilco Elshof werd net over de middenlijn aangespeeld en liep de laatste man van de gasten er uit en werd door de doelman onderuit gehaald en verdiende hiermee een strafschop.
Stefan de Vries zag zijn inzet door de doelman van OVC'21 gestopt, maar in de rebound scoorde Wilco Elshof wel (3-0).
De gasten moesten hierna wel meer risico's nemen en kregen niet lang daarna de kans om terug te komen in de wedstrijd.
Jelmer Dijkstra hield lichtjes vast in het strafschopgebied en scheidsrechter Schram gaf een strafschop voor de gasten.
Echter Damon Nouri schoot de strafschop naast en verzuimde hiermee de gasten terug in de wedstrijd te brengen.
Even daarna stuurde Joshua van Weperen met een dieptebal Wilco Elshof weg, maar die zag zijn inzet net langs de paal verdwijnen.
Een minuut later verscheen Damon Nouri alleen voor keeper Bastiaan Schonewille, maar die wist met zijn voet redding te brengen.
Gaandeweg de tweede helft nam de frustratie toe bij de gasten en de linksachter kwam heel goed weg met een gele kaart toen hij de doorgebroken Bart Halsema keihard onderuit haalde.
Bart Halsema kon niet verder en werd vervangen door Mark de Vries.
De vrije trap hierna van Stefan de Vries werd door Rick Jan van der Leest tegen de lat gekopt.
Maar vlak daarna wist Rick Jan van der Leest wel het net te vinden na een prachtige aanval.
Van der Leest speelde Mark de Vries aan, liep door en kreeg de bal van De Vries perfect weer terug en ronde schitterend af (4-0).
De gasten hadden inmiddels de handdoek al in de ring gegooid, maar toch was er nog wel wat frustratie aanwezig wat uiteindelijk nog resulteerde in een directe rode kaart na een overtreding op Rick Jan van der Leest.
Een kwartier voor tijd kwam Roy Robben in het veld voor de licht aangeslagen Rick Jan van der Leest.
En tien minuten voor tijd kwam Arron van den Berg binnen de lijnen voor Mike Maatman.
Enkele minuten voor tijd werd het dan toch nog 5-0 via invaller Mark de Vries.
Stefan de Vries brak door de defensie van OVC'21 en legde prachtig breed op neef Mark de Vries die koelbloedig bleef (5-0).
Niet lang daarna floot scheidsrechter Schram voor het einde en was de overwinning voor Oldeholtpade een feit.
Door deze overwinning promoveert Oldeholtpade voor het eerst in de historie naar de 3e klasse.

18-8-2018 Eerste training Dames en Meisjes MO 17 11.00 uur
19-8-2018