A1 wint met 6-1 van LSC 1890.

Het begin was rommelig, waarin beide ploegen weinig kansen wisten te creëren. Weliswaar was LSC beter en hadden meer balbezit, daaruit vloeide in het begin een goede kans. 1 op 1 wist de spits van LSC niet te scoren, via het been van de Nekker ging de bal naast. Midden in de eerste helft, werd er als eerste gescoord door de gasten uit Sneek. Een drukte rondom de 16 van Oldeholtpade, leverde een vrije schietkans op, die werd benut met een mooi bekeken schot.  De blauwhemden werden wakker en gingen beter voetballen. Na een aantal goede kansen was het dan toch raak, Peter de Vries kreeg de bal, en haalde fantastisch uit. Via de onderkant van de lat was het raak. 1-1. Oldeholtpade ging hierna nog beter voetballen, en kwam verdiend op 2-1. Na een goede actie van Halsema kon Peter de vries de bal inglijden. Na een vertreding op randje 16 mocht de Haan de bal trappen, een prima ingeschoten bal die net over ging via de lat. Dit bleek een waarschuwing te zijn geweest. De volgende vrije trap, waar van der Heijden achter ging staan ging wel raak. Een mooie gekrulde bal, in de korte hoek (waar de keeper ook niet vrijuit ging) was genoeg om de 3-1 op het scorebord te zetten. Het slotakkoord voor de rust was wederom voor Peter de Vries.  Een afgeslagen bal, kon ingeschoten worden, wat de rust stand op 4-1 bracht. Na de rust controleerde Oldeholtpade de wedstrijd, en kreeg het nog meerdere kansen om in de dubbele cijfers te eindigen. Dit lukte niet, Oldeholtpade scoorde verdiend nog tweemaal en staat nu tweede, op doelsaldo.
Jos de Nekker

Overige uitslagen:
Akkrum A1 – VENO A1            AFGELAST
Oldeholtpade A1 – LSC 1890 A2  6 – 1
Jubbega A1 – Olympia ’28 A1 1 – 8
Olde Veste’54 A2 – SVM A1 4 – 3
Urk A2 – ST SJO JVZ A2 NNB.

23-06 Bedrijventoernooi vanaf 13.00 uur