Oldeholtpade veel sterker in derby

Het eerste team van vv Oldeholtpade heeft dit weekend 3 punten gepakt in de uitgestelde openingswedstrijd. Buurman Sport Vereent kwam op bezoek op Sportpark Olpae, maar werd met een 5-0 nederlaag weer naar huis gestuurd.
Al vroeg in de wedstrijd soleerde Rick-Jan v/d Leest door de verdediging van de gasten. Nadat hij aangetikt werd, benutte hij zelf de toegekende strafschop: 1-0. Vlak na de openingstreffer profiteerde René Hielkema van het 'voordeel' wat de scheidsrechter gaf. Hij ging met de bal aan de haal en rondde koel af: 2-0. Sport Vereent kon maar weinig tegenstand bieden en kansen kregen de bezoekers eigenlijk niet. Oldeholtpade was stukken beter, maar verzuimde om de score uit te breiden. Vlak voor de rust scoorde René Hielkema na een voorzet van zijn jongere broer Guus, maar de goal werd afgekeurd wegens buitenspel. Er werd met een 2-0 stand gerust.
In de tweede helft oefende Sport Vereent iets meer druk uit op de goal van Mark de Vries, maar de defensie van de blauwhemden hield goed stand. Ook de scheidsrechter had vandaag een rol, Oldeholtpade had de scheidsrechter niet bepaald mee. Pietluttige gele kaarten waren er voor Rick-Jan v/d Leest en René Hielkema. Oldeholtpade wisselde en bracht Jurjen de Vries voor de niet fitte Rene Hielkema. Even later kwam Harmen de Vries voor Rick-Jan v/d Leest. Oldeholtpade was ondertussen al uitgelopen naar een 4-0 voorsprong. Van der Leest had nog een penalty benut en Joshua van Weperen wist ook de goal te vinden.
Het slotakkoord was voor Jurjen de Vries. Een prima voorzet van Guus Hielkema werd door De Vries vakkundig tegen de touwen gekopt.
Een prima start van het nieuwe seizoen voor Oldeholtpade 1. Volgend weekend gaat de ploeg op bezoek bij Boornbergum.