Oldeholtpade 1 blijft steken op gelijkspel bij Wilper Boys

Oldeholtpade 1 is er dit weekend  niet in geslaagd om haar eerste uit-overwinning te pakken. De ploeg uit Weststellingwerf bleef steken op een 2-2 gelijkspel in De Wilp. Oldeholtpade was de favoriet voor de overwinning, maar kon deze rol niet waarmaken.

De gasten begonnen slecht aan de wedstrijd. Al na een paar minuten kreeg de spits van Wilper Boys een niet te missen kans, maar hij slaagde er toch in om niet te scoren. De blauwhemden creëerden niet veel. Een paar corners kreeg de ploeg wel en ook werd er een aantal keer van afstand geschoten, maar uitgespeelde kansen kwamen er niet. Verdedigend stond het niet best bij Oldeholtpade en keeper Jan Bijl moest een aantal keer handelend optreden. Toch was het Oldeholtpade dat op voorsprong kwam. Een afgeslagen bal kwam voor de voeten van Joshua van Weperen. De kleine middenvelder schoot de bal daarop schitterend en heel hard in de benedenhoek: 1-0. De thuisploeg rook dat er wat te halen viel en ging aanvallender spelen en kreeg uiteindelijk de kans op 1-1. Na een fair duel in de 16 besloot de scheidsrechter de bal op de stip te leggen. Harmen Schaap kreeg een gele kaart en de thuisploeg kwam door de benutte strafschop terug in de wedstrijd: 1-1. Na de gelijkmaker was Oldeholtpade enigszins wakker geworden. De ploeg begon iets beter te spelen, maar frisse aanvallen werden niet opgezet. Enerzijds omdat de ploeg vandaag gewoon niet in goede doen was en anderzijds omdat de scheidsrechter de gehele wedstrijd dood floot.
 Het waren de Wilper Boys die uiteindelijk de 2-1 maakten. Onoplettendheid en geklungel van de bezoekers was de aanleiding voor de goal. Oldeholtpade wist de stand wel weer gelijk te trekken. René Hielkema kwam vanaf de linkerkant iets naar binnen, speelde zijn man uit en krulde de bal mooi in de kruising: 2-2. Met deze stand werd gerust.
In de tweede helft vielen geen goals meer. Wel vielen er een hoop onnodige kaarten. Aan beide kanten was er 2x geel, dus rood. Ook kreeg Oldeholtpade, net als de thuisploeg in de eerste helft, een penalty. Echter, Joshua van Weperen ramde de bal op de paal. Bij de gastheren werd een goal afgekeurd wegens buitenspel. Oldeholtpade had aan de andere kant goede mogelijkheden via Guus Hielkema en Jelmer Dijkstra. In de slotfase had Oldeholtpade nog een penalty verdiend doordat René Hielkema in de 16 werd gevloerd, maar de scheidsrechter besloot een doeltrap te geven.
Zo eindigde dit duel in een 2-2 gelijkspel. Volgende week komt Haulerwijk op bezoek in Oldeholtpade. Opvallend genoeg heeft Oldeholtpade alle thuiswedstrijden gewonnen, maar op vreemde bodem heeft de ploeg nog geen 3-punter kunnen noteren.

18-8-2018 Eerste training Dames en Meisjes MO 17 11.00 uur
19-8-2018