Oldeholtpade 1 verliest eerste thuiswedstrijd

Oldeholtpade is er niet in geslaagd om ook haar vijfde thuiswedstrijd te winnen. Haulerwijk was dit weekend te gast op Sportpark Olpae en wist de 3 punten binnen te slepen door een 1-2 overwinning.
De thuisploeg voetbalde aardig, maar de bezoekers hadden een licht veldoverwicht. Veel kansen waren er aan beide kanten niet. Een van de eerste kansen resulteerde ook direct in een doelpunt. Janus Pol werd weggestuurd en lobte de bal heel leep over keeper Mark de Vries: 0-1.
Oldeholtpade hield de kop omhoog en er werd gewerkt. De organisatie stond en Haulerwijk kreeg weinig kansen. Zelf kwam Oldeholtpade er een aantal keren gevaarlijk uit via de counter. Één van deze counters werd benut. De voorbereidende actie was van Joshua van Weperen. Jelmer Dijkstra rondde heel netjes af: 1-1. Met deze stand gingen de ploegen de kleedkamers in. In de tweede helft voerde Haulerwijk de druk steeds verder op. Veel corners  en een aantal vrije trappen leverden niets op. Ook de solo's van de spitsen waren niet doeltreffend. Grote kansen aan de andere kant waren spaarzaam. Uit een corner knikte René Hielkema de bal op de lat. Verder was het voor Oldeholtpade vooral tegenhouden. Zo'n tien minuten voor tijd kwam er toch de treffer voor de gasten. David Nendissa voltrok het vonnis in een rommelige situatie voor het doel van de blauwhemden: 1-2.
Vanaf de aftrap zette Oldeholtpade een aanval op. Joshua van Weperen ging met de bal aan de voet de 16 in, kreeg een tik en de scheidsrechter besloot Oldeholtpade een penalty te geven. Haulerwijk moest verder met 10 man, doordat de 'dader' zijn tweede gele kaart kreeg. Jelmer Dijkstra legde vanaf 11 meter aan, maar vond de keeper op zijn weg. De wedstrijd werd nog uitgespeeld met 10 tegen 10. A-junior Rudi de Vries kreeg nog een domme rode kaart wegens natrappen. Haulerwijk hield in de laatste minuten stand en sleepte de 3 punten over de streep.

18-8-2018 Eerste training Dames en Meisjes MO 17 11.00 uur
19-8-2018